20 de oameni faimosi diagnosticati cu autism
Deoarece autismul este recunoscut ca un spectru, exista grade diferite de functionalitate. In timp ce unele persoane intampina dificultati in a comunica cu ceilalti si de a se exprima, altele pot trai o viata relativ normala, pana intr-acolo incat nici macar ceilalti nu isi dau seama daca ele nu vorbesc de aceasta tulburare.
Mai multe celebritati de-a lungul istoriei decat putem realiza au fost diagnosticate ca avand autism. Iar ceea ce este cu adevarat extraordinar este faptul ca, atunci cand au ales sa vorbeasca despre asta, pot creste intr-un mod considerabil gradul de constientizare a acestei afectiuni. Si tocmai ca ne aflam in aceasta zi speciala, iata cateva exemple:
1. Michelangelo – ar fi putut fi diagnosticat cu autism ca dovada a incapacitatii sale de a sustine o relatie pe termen lung. De asemenea, nu este prea departe sa se deduca faptul ca talentul sau artistic ar fi putut rezulta din acest statut.
2. Charles Richter – seismologul responsabil pentru crearea scarii Richter, prin care putem inregistra acum cu mai multă precizie cutremurele. De asemenea, el a intampinat dificultati in incercările sale de a comunica cu alti oameni. Inclinatia sa de a vorbi predominant despre un subiect, in cazul de fata scara pe care a creat-o, reprezinta comportamentul clasic al tulburarilor de spectru.
3. Albert Einstein– din cauza problemelor de dezvoltare sociala experimentate in copilarie, care l-au impiedicat sa interactioneze normal cu ceilalti, expertii au ajuns la concluzia ca geniul Albert Einstein a fost, de fapt, autist. Einstein a fost odata exmatriculat din cauza incapacitatii sale de a acorda atentie scolii.
4. Charles Darwin – cercetatorul revolutionar este, de asemenea, crezut ca a fost autist. Aceasta din cauza incapacitatii sale de a acorda o atentie deosebita celor mai mici detalii, precum si incapacitatii sale de a mentine relatii pe termen lung. Darwin a fost cunoscut pentru ca a petrecut foarte mult timp singur atunci cand era copil.
5. Emily Dickinson – a trait o viata extrem de izolata si de separata de tot, s-a luptat cu epilespia, iar expertii cred ca a sufert si de autism.
6. Andy Warhol – carcaterizat de incapacitatea sa de a face fata situatiilor sociale, inclinația de a folosi extrem de putine cuvinte si chiar dificultatea ocazionala de a-si putea recunoaste prietenii. Mai mult, stilul sau repetitiv a fost folosit si in arta sa.
7. Mozart – este considerat a fi fost autist cu o functionare foarte buna. El a avut dificultati in a se mentine in nemiscat si a fost incapabil sa faca fata la zgomote puternice. Mozart este o dovadă a faptului ca autismul nu trebuie sa retina pe nimeni. Poate fi ceea ce te face grozav.
8. Abraham Lincoln – Cel de-al saisprezecelea preseinte al S.U.A. a preferat o rutină stricta in defavoarea spontaneitatii si a suferit de depresie, impreuna, aceste lucruri determinaand expertii sa creada ca si Lincoln ar fi putut fi autist.
9. Thomas Jefferson – Expertii au ajuns la concluzia ca trasaturile lui – timiditate, dificultati in relația cu alte persoane si intoleranta la zgomote puternice – indica semnele prezentei autismului.
10. Robin Williams – desi nu a fost niciodata oficial diagnosticat, s-a speculat ca a avut o forma de autism. Deoarece Williams a fost „ciudat” din punct de vedere social si adesea hiperactiv, expertii au concluzionat ca aceste trasaturi sunt semnele potentiale ale existentei autismului.
11. Jerry Seinfeld – comediantul nu a fost inca diagnosticat medical, insa, cu toate acestea, intr-un interviu, a declarat ca el crede ca sufera de autism, descriind interactiunile sociale drept o „lupta” si declarand ca, de multe ori, nu poate interpreta expresiile altor persoane.
12. Stanley Kubrick – a fost cunoscut pentru atentia sa obsesiva la detalii si caile de-a dreptul torturante in care a tratat echipele din filmele sale. Dupa moartea sa, a fost diagnosticat de un doctor cu ajutorul sotiei sale ca prezentand semnele clasice ale sindromului Asperger.
13. Susan Boyle – cantareata care a castigat concursul Britain’s Got Talent cu interpretarea ei „Am visat un vis” din Les Miserables a fost de-a dreptul usurata atunci cand a fost diagnosticata cu sindromul Asperger. Pana la diagnosticarea ei, credea ca s-a purtat diferit fata de ceilalti din cauza unei leziuni cerebrale dupa ce a fost lipsita de oxigen la nastere.
14. Tim Burton – regizorul nu a fost diagnosticat inca din punct de vedere medical, dar el si sotia sa, actrita Helena Bonham-Carter, dupa ce au cercetat mai multe despre subiect, cred ca poate avea un caz usor sau moderat al sindromului Asperger.
15. Courtney Love – Copil fiind, muziciana a fost diagnosticata ca avand un caz usoar de autism. Ea a spus ca abilitatile sale sociale sunt mai mici decat media si, in incercarea de a le depasi, ea si prietenii ei frecventau cluburi mai diferite, acolo unde se simtea mai confortabil exprimandu-se.
16. Dan Aykroyd – a fost datorita sindromului Asperger faptul ca beneficiem acum de franciza clasica Ghostbusters. Asta pentru ca Aykroyd a dezvoltat o adevarata obsesie fata de ofiterii de politie si de fantome, incat a transformat-o intr-un scenariu. Tulburarea obsesiv-compulsiva este, de asemenea, legata de autism. El a fost diagnosticat ca avand simptome usoare dupa ce comportamentul sau rebel a condus la exmatricularea lui de doua ori.
17. Dan Harmon – si-a dat seama ca sufera de tulburare de spectru in timp ce cerceta mai mult pentru caracterul Abed din Community. In cercetarile sale, a luat in cercetarea sa.
18. Daryl Hannah – ea a fost diagnosticata din copilarie. Avand in vedere ca autismul era mai putin obisnuit atunci cand ea era copil, acest lucru a facut si mai dificila conditia ei. Hannah era un copil timid si se linistea pe sine leganandu-se, unul dintre semnele comune ale autismului.
19. James Durbin – Cantaretul James Durbin a ocupat locul patru la emisiunea de televiziune American Idol din 2011. Durbin a confirmat ca a fost diagnosticat din copilarie atat de autism, cat si de sindromul Tourette. El a afirmat ca muzica si cantatul ii permite sa tina sub control aceste doua conditii, controlandu-si ticurile nervoase din Tourette si permitandu-i, de asemenea, sa-si exploreze partea creativa prin intermediul lui sindromului Asperger.
20. Bill Gates – Unele persoane cred ca fondatorul Microsoft, Bill Gates, ar putea suferi de autism, din cauza tendintei sale de a se roti inainte si inapoi si naturii sale excentrice.