Directioneaza 20% din impozitul pe profit – persoane juridice

Redirectioneaza  din impozitul pe profitul firmei tale!

Pana pe 31 decembrie orice firma din Romania poate redirectiona 20% din impozitul pe profitul anului in curs catre Aociatia EduCare sub forma unui contract de sponsorizare.

Sponsorizarea este total deductibila din impozit. Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare si nu afecteaza profitul net al companiei.

Cum pot companiile redirectiona 20% din impozitul pe profit

Modalitatea de redirectionare este foarte simpla. Compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie un contract de sponsorizare, iar cheltuielile sunt deductibile.

Extras din Codul Fiscal, titlul 2, cap. II, art. 25, alin. 4, lit. i) :

„contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, (…) scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculata prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri;

2. valoarea calculata prin aplicarea a 20% din impozitul pe profit datorat”

Care sunt avantajele redirectionarii a 20% din impozitul pe profit?

Avantajele unui asemenea tip de donatii este ca reprezentantii companiilor au libertatea de a alege destinatia unei sume, care in alte conditii ar ajunge oricum la stat, si, in plus, contribuie la o cauza nobila, fara niciun fel de cheltuiala. De asemenea, contributia fiecarei companii ar putea determina un progres semnificativ in solutionarea si prevenirea problemelor sociale.

Ce schimbare poti determina?

Poţi să te implici chiar acum prin mecanismul simplu de redirecţionare a 20% din impozitul pe profit şi, fără să cheltuieşti nimic, vei câştiga mult:

 – vei creşte reputaţia companiei tale în comunitate prin asocierea cu o cauză socială derulată în beneficiul familiilor care au copii cu nevoi speciale permanente sau temporare in vederea cresterii sanselor de integrare in scoala si / sau in comunitate, dezvoltarea dialogului social si implementarea de masuri privind incluziunea sociala pentru reducerea disparitiilor din societate;

vei determina o mai mare competitivitate a companiei tale printr‐o imagine îmbunătăţită de contribuţia la o cauză socială importantă;

vei inspira mai mult respect în rândul angajaţilor, care vor fi mândri să lucreze pentru o companie care se implică în cauze sociale;

vei beneficia de mai multă vizibilitate prin sprijinul acordat asociatiei.

Ce trebuie sa faci?

Calculati suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei, in limita a 5 la mie din cifra de afaceri

Descarcati si completati
Contract de Sponsorizare in 2 exemplare si trimiteti-l la adresa noastra:
Aleea Domnisoara Pogany, nr. 1, Sector 6, Bucuresti.

Multumim pentru sprijinul tau!

IBAN RON : RO26INGB0000999907365944

iti multumim!
ro_RORomână