Ei nu pot alege, însă tu da!

Cu toții auzim zilnic expresii de genul „dacă aș putea, aș ajuta mai mult…”, „dacă măcar s-ar face ceva cu banii ăștia și pentru…”, „mi-aș dori să ajut, dar nu pot…”, ș.a.m.d.
Și dacă, totuși, poți ajuta?! Dacă ceva concret și bun se poate face? Dacă poți contribui?
Iar asta fără să implice să faci nici eforturi financiare și nici de alt gen?
#stiica, potrivit legii, 3,5% din impozitul pe venit pe care statul ți-l percepe se află complet la dispoziția ta și doar tu poți fi cea/ cel care hotărăște în cunoștință de cauză unde și spre ce merg aceste procente?
Și asta doar completând un formular. Mai precis, formularul 230, pe care îl poți descărca de aici: FORMULARUL 230

Dacă ești salariat, pensionar sau dacă îți obții veniturile din activități independente, poți alege ca 3,5% din impozitul pe venitul tău să meargă exact acolo unde vrei punctual să ajuți, fără să mai aștepți ca acești bani să meargă la bugetul de stat și, de acolo, unde se consideră prioritar.
#stiica, an de an, bugetul alocat educației și sănătății este unul care nu doar că nu poate acoperi toate nevoile din aceste domenii vitale pentru oricine, dar care, dimpotrivă, se află la limita inferioară?
Așa că, în loc să aștepți ca cineva, undeva, cândva, să decidă ce să facă cu acești bani, ai posibilitatea să contribui acum în cunoștință de cauză. Pentru cine?
Pentru orice entitate non-profit sau unitate de cult, furnizoare de servicii sociale acreditate.
Și, da, și pentru Centrul nostru!
Ce facem cu banii tăi?
Asigurăm și susținem serviciile și programele de terapie pentru care suntem acreditați pentru copiii cu nevoi speciale și familiile lor.
Servicii pe care foarte multe familii nu și le permit și pentru care majoritatea face împrumuturi și sacrificii inimaginabile pentru a nu-și lăsa copilul fără terapia care, pentru el, face diferența reală dintre o șansă la o viață decentă și una care să îl mențină în permanență într-o stare de dependență, fără nicio posibilitate de a face vreodata vreo alegere pentru sine.
Cu siguranță, știi și tu că un copil cu autism, cu sindromul Down, cu Dravet, Anghelman, Cutix Laxa, Rubinstein nu are prea multe alegeri și că cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru el, dacă cu adevărat vrei să îl ajuți, este să îi acorzi posibilitatea de a face terapiile de care are nevoie. Pentru unii, există o șansă la recuperare într-un grad mai mic sau mai mare, pentru alții, șansele sunt infime. Însa asta nu înseamnă că trebuie lăsați deoparte, că trebuie abandonați sau izolați. Orice suport terapeutic este mai mult decât necesar și binevenit. Iar aceasta este ceea ce noi ne-am propus să facem.
Dar, de multe ori, nu este o misiune pe care să o putem face singuri. Aici intervii tu. Ajută-ne să ajutăm.
Pentru că, oricât de tare ne-am dori noi să ajutăm cât mai mulți copii cu nevoi speciale, nu o putem face singuri.

Pentru că, dacă acești copii nu pot alege, tu o poți face.
Acum, aici. Nu mâine, nu cândva și nici prin alții.

Poți alege să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit pe un an sau pe doi către copiii din centrul nostru.
Poți alege să distribui acest mesaj către toți cei care știi că pot contribui și ajuta și ei.
Poți alege să distribui acest mesaj pentru ca din ce în ce mai multe persoane să fie informate legate de această posibilitate.
Poți alege!

Pentru toate datele de care ai nevoie în cazul în care alegi să ne sprijini (pentru a simplifica cât mai mult această procedură pentru tine, ne asumăm în totalitate susținerea și parcurgerea circuitul tehnic de colectare și de depunere a formularului, evident, în deplină transparență), pentru orice detaliu sau informație de care ai nevoie, precum și de orice dovadă a activității noastre, îți stăm la dispoziție oricând pe canalele noastre de comunicare, la adresa de mail: asociatia.educare@yahoo.com, la sediul nostru, la o întâlnire față în față, sau la telefonul: 0720 707 102

Îți mulțumim.

ro_RORomână