O sponsorizare, o donatie= o sansa, o viata
Sunt perioade de-a lungul anului in care cu totii ne indemnam reciproc sa fim mai buni, mai calzi, mai atenti, mai generosi cu cei din jurul nostru. Acele perioade in care zambim mai mult unii la ceilalti, in loc de a merge cu capul plecat sau incruntati.
Acele perioade in care ne gandim mai mult la cei care nu au, care nu pot, care au nevoie de suportul nostru. In care oferim fara sa obiectam si sa gasim argumente contra, in care parca devenim cu totii o mare familie unde este firesc sa ai grija de cei din jurul tau. Pentru ca asa fac cei care se iubesc sau indragesc, nu-i asa?
Din pacate, aceste perioade trec si revenim la comunul cotidian. Cel in care zambetul se vede din ce in ce mai rar, in care trecem grabiti unii pe langa ceilalti si problemele noastre ni se par cele mai mari si impovaratoare de pe lume.
A fi bun se pierde in prea putin timp si prea multe de facut. Atentia si generozitatea pier si ele in tavalugul de termene limita, lucruri de rezolvat si solutii de gasit. Ii vedem si nu ii vedem pe cei de langa noi. Auzim de problemele sau nevoile lor, insa, din nou, timpul prea putin, sarcinile prea multe ne fac sa amanam sa fim cu adevarat atenti la ce ne spun ceilalti, sa ii vedem si sa ii ascultam cu adevarat si, mai ales, sa le oferim suportul nostru cu inima deschisa si fata luminata asa cum facem in acele perioade in care parca devenim altii.
Se spune ca un om, o familie, un popor se cunosc dupa modul in care isi ingrijesc si respecta copiii si batranii.
Si nu credem ca se greseste deloc in aceasta apreciere.
Sunt langa noi, cu noi, copii care au nevoie de noi pentru a avea sansa unei vieti. Sansa la demnitate. De a-si urma visele, dorintele, de a incerca, de a gresi, de a iubi, de a descoperi lumea. De a deveni orice isi doresc ei.
Unii dintre ei sunt copiii cu care noi lucram la Edu Care.
Copii cunoscuti si numiti in general de catre majoritatea drept „copii cu dizabilitati” sau „copii cu nevoi speciale”.
Pentru noi, sunt doar copii. Viitori adulti care, ca mine, ca tine, ca noi toti, au dreptul la sansa unei vieti lipsite de etichete.
Noi facem tot ceea ce putem pentru a-i sprijini pentru asta.
Si nu ne oprim din a cauta si gasi noi parteneri in aceasta provocarea. Aceea de a demonstra ca etichetele sunt doar pentru produsele de pe rafturile magazinelor, nu si pentru oameni si ca #diferit_nu_inseamna_izolat
Tu poti sa faci parte din acest parteneriat si sa contribui decisiv la aceasta provocare printr-o donatie sau sponsorizare.
CUM?
Iata mai jos, informatiile de care ai nevoie pentru a face o donatie sau o sponsorizare catre Asociatia Edu Care:
Potrivit Codului Civil, donatia reprezinta un contract “prin care o persoana, donator, transmite, de regula in mod gratuit si irevocabil, dreptul de proprietate asupra unui bun catre o alta persoana, donatar, care il accepta si nu implica existenta unor beneficii”.
Donatia este un act unilateral, ce poate fi facuta si catre persoane juridice fara scop lucrativ, iar beneficiarul unei donatii are obligatia sa foloseasca bunurile exclusiv in scopul declarat.
In cazul actiunilor de donatie, beneficiarul nu are obligatia de a aminti firma/persoana care l-a sprijinit.
Sponsorizarea reprezinta plata in bani sau in natura facuta catre o organizatie non-profit sau catre o persoana sustinuta de o astfel de organizatie, in echivalentul anumitor beneficii cum ar fi promovarea si dreptul companiei care sponsorizeaza de a cere organizatiei / persoanei sponsorizate sa-i afiseze in locuri vizibile logo-ul si principalele elemente de identificare. In speta, actiuni de publicitate.
Conform legii 32/1994, art. 4, poate beneficia de sponsorizare orice persoana juridica fara scop lucrativ, care desfasoara o activitate in domeniile: cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific-cercetare fundamentala si aplicata, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protectiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenta si servicii sociale, de protectia mediului, social si comunitar, de reprezentare a asociatiilor profesionale, precum si de intretinere, restaurare, conservare si punere in valoare a monumentelor istorice.
Daca vorbim de o sponsorizare ce consta in bunuri materiale, respectivele bunuri vor fi evaluate prin actul juridic incheiat la valoarea lor reala din momentul predarii catre beneficiar.
Sponsorizarea se realizeaza numai pe baza de contract incheiat intre sponsor si beneficiar, consemnandu-se aici suma sponsorizarii, precum si durata efectuarii acesteia.
De asemenea, bunurile materiale ce fac obiectul sponsorizarii sunt evaluate prin contractul de sponsorizare, dupa cum urmeaza:
a) la pretul de vanzare al sponsorului, exclusiv TVA, in cazul in care bunurile sunt produse de catre acesta;
b) la pretul de cumparare de pe piata, exclusiv TVA, in cazul in care bunurile sunt achizitionate in scopul sponsorizarii, fapt dovedit pe baza facturii sau a chitantei fiscale de cumparare;
c) la valoarea in vama pentru bunurile materiale primite din strainatate cu titlu de sponsorizare, stabilita conform prevederilor legale.
In situatia sponsorizarii prin bunuri, se intocmeste avizul de insotire a marfii cu mentiunea “Sponsorizare conform contract nr. din data….“/”Nu se factureaza”, iar in cazul sponsorizarii in bani sunt luate in calcul doar sumele inregistrate in contul de cheltuieli, din luna efectuarii platii pe baza documentelor justificative.
Punctul 18 alin. (2) din normele metodologice prezinta un “Exemplu de calcul privind scaderea din impozitul pe profit datorat a cheltuielilor reprezentând sponsorizarea”.
Daca doresti sa faci o DONATIE sau o SPONSORIZARE pentru copiii de la Edu Care, noi iti stam oricand la dispozitie cu urmatoarele date:
• Contract de sponsorizare asociaţie non-profit respectiv
• Contract de sponsorizare persoane fizice
Numele sponsorilor este publicat prin afisarea unui banner pe site-ul www.asociatiaeducare.ro si pe pagina de Facebook Asociatia EduCare
⦁ datele contului bancar in care puteti dona in calitate de persoana fizica:
RO26INGB000099997365944
Suntem ORICAND gata sa iti oferim informatiile si detaliile de care ai nevoie si te rugam sa ne contactezi la numarul de telefon: 0720 707 102 – Ruxandra
ITI MULTUMIM!