Meloterapie

Meloterapia este metoda de vindecare sau atenuare a simtomelor prin ascultarea muzicii.

De-a lungul vremurilor s-a observat efectul binefacator al muzicii cu sonoritati placute si mai mult decat atat la unele persoane dotate, trairi fantastice, asemanatoare cu cele din lumea basmului, extraterestre, paranormale, exprimate intr-un limbaj actual.

Muzica ce are capacitatea de a induce echilibrare energetica prin fenomenul de biorezonanta, indus de vibratiile sunetelor este in general muzica instrumentala. Se spune ca nu ar exista muzica si nu ar fi nevoia de ea daca s-ar putea exprima verbal ceea ce comunica prin muzica: toata gama sentimentelor umane, fenomene naturale, sugestia unor anotimpuri, ale momentelor zilei si noptii cu fascinamentul inexprimabil, peisaje mirifice, mobilizarea fotelor, energiilor sau dimpotfiva, disperarea, rispirea lor in oceanul galactic.

Este cunoscuta actiunea undelor sonore atat asupra plantelor care incoltesc si cresc mai bine cat si a productivitatii laptelui, la vacile in ale caror grajduri se canta, se asculta muzica. Iata cum se redescopera multiplele virtuti ale muzicii – e nu are numai un ORL, o functie cultural estetica, asa cum cred unii la prima vedere, ci si o functie filozofica, magica, terapeutica. In manifestul muzicienilor futuristi se spune: ne face infinit mai multa placere sa combinam ideal zgomotele tramvaielor, ale autocamioanelor, ale tresaturilor si ale multimii galagioase decat sa ascultam spre exemplu Eroica Pastorala, iar de Pasti – un concert de locomotive.